Yabancılar Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,



Hollanda uyruklu bir kisiyle, Hollanda'da evlendim. Su an konsolosluga basvurmak yoluyla evlilik tescili asamasindayiz.



Simdiye kadar Turkiye'ye girislerinde 90 gunluk vizeden yaralanmistir.  Ikametimiz Hollanda'dadir. Ancak isimiz de elverdigi icin bazen uzun sure (araliksiz 6 ay gibi) Turkiye'de de kalmak istiyoruz.



Sorularim:



1) Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyla evli olmasina ragmen Turkiye'ye girislerde vize almaya devam edecek midir?



2) Eger devam edecekse, her defasinda 90 gun ve bir yil icerisinde toplam (saniyorum)180 gunluk kalma suresini uzatmanin bir yolu var midir?



3) Ikamet kaydi yaptirmak bir secenekse, Turkiye'de tam zamanli oturmak sarti aranir mi?



Yanitlar icin simdiden tesekkur ederim.



Saygilar.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap


Merhaba,


Oncelikle kısa bir dipnot, Hollandada yaptıgınız evliligin Türkiyede tanınması için, Türkiyede yetkili makamlarca onaylanması gerekir. Bahsetmiş oldugunuz sorularınızla alakalı yurt dısında master yaptıgımdan dolayı detaylı bilgi verebilirim. Oncelikle eşinizin ulkeye rahat rahat giris yapabilmesi ve uzun süre kalması için, ikamet tezkeresi almanız uygun olacaktır. Bunun içinde, oncelikle hangi ulke olduguna bakılır. A Grubu ve B Grubu, ki Hollanda A Grubuna girdiginden daha avantajlısınız.


A grubu ülke vatandaşları : Türkiye'ye geldikten sonra vize süreleri sonunda ikamet tezkeresi talep


edenlere, talepleri halinde vize türleri ve süreleri ile bağlı kalınmaksızın ilk etapta üç (3), devamında


da en fazla beşer ( 5 ) yıllık sürelerle geçerli ikamet tezkeresi tanzim edilir. Yerleşmek maksadıyla gelen A grubu ülke vatandaşlarına ilk etapta 5 yıl ikamet izni verilebilir.


B grubu ül



Av Ece Eda KAR

Detaylı bılgı ve sorulariniz ıcın maıl atınız: [email protected]

Hakkimda detayli bilgi icin Resmi web site: www.karhukukburosu.com

Facebook, twitter: karhukukburosu

İlgili sorular

0 cevap
8, Eylül, 2017 Yabancılar Hukuku kategorisinde sk.de. tarafından soruldu
0 cevap
12, Eylül, 2014 Yabancılar Hukuku kategorisinde savas korkmaz tarafından soruldu
0 cevap
24, Ağustos, 2015 Özel Hukuk kategorisinde Selin Atil tarafından soruldu
1 cevap
...